fbpx

גמגום אצל מבוגרים – המדריך המקיף להתמודדות וטיפול

האמת על גמגום אצל מבוגרים - האם זה מאוחר מדי לקבל עזרה

טיפול בגמגום אצל מבוגרים - עצות מעשיות להתמודדות עם אתגרי הדיבור

רבים חושבים ש טיפול בגמגום אצל מבוגרים לא אפקטיבי מכיוון שהמוח כבר לא מצליח לקלוט כמו שהוא היה פעם. זהו מיתוס, כי כיום ידוע שהמוח הוא גמיש ולומד בכל עת. 

ניתן באמצעות אימון מוח נכון, אפילו לרפא מחלות חשוכות שלא ניתן באמצעים קובנציונליים לרפא אותן.

אפקטיביות הטיפול אצל מבוגרים זהו מיתוס שצריך לשנות. אמנם ככל שמתבגרים, קשה יותר לשנות הרגלים מושרשים, אבל עם טיפול מתאים והתמדה ניתן בהחלט לראות שיפור משמעותי בדיבור.

קחו לדוגמא את יצחק בן 63, הוא עשה כל מיני טיפולים במשך השנים (קלינאי תקשורת, מכוני דיבור וכדומה) והם לא עזרו לו מדוע?

כי עבדו איתו על טכניקות של דיבור, איך לדבר ולא על השורש האמיתי ולא ביררו איתו מה גורם לו בכלל להיתקע.

מה הכוונה?
בשביל שאדם יתקע צריך שיקדים לכך משהו כמו: מחשבות, שיפוטיות של עצמו או כל דבר אחר שקשור בזה ואת זה צריך לברר עוד בפגישה הראשונה של הטיפול.

טיפול בגמגום אצל מבוגרים צריך לכלול:
א. שינוי תפיסה תוך כדי התהליך – בואו נחשוב לרגע מה קורה לאדם כשהוא ניסה כל כך הרבה ולא הצליח, הוא נהיה סקפטי נכון? 

לכן, צריך לשנות את התפישה של האדם, ואיך ניתן לשנות? להראות לו שיש אנשים שגם היו במצב שלו וכן הצליחו, בנוסף להראות לו שמה שאנו מציעים לא דומה בכלל למה שהוא מכיר או חווה עד כה.

ואומנם, יצחק נהג בדיוק בצורה הזאת, למרות היותו סקפטי הוא אמר לעצמו  “מה כבר יש לי להפסיד” נפתח לרעיון של התהליך וזכה בגדול,  מה גרם לו להתחיל את תהליך “מדברים אחרת”?  השארת הספקות לרגע במקום אחר. 

ב. סבלנות והתמדה – השינוי לוקח זמן ומאמץ אבל שווה בסופו של דבר.

צריך להבין ששינויים לא קורים באופן מיידי ולוקח זמן להטמיע אותם. נכון שדרך תת המודע לא צריך לחכות שנה או יותר להטמעה, אלא זמן של 3 חודשים ומעלה, אבל זה עדיין לוקח את הזמן הדרוש.

ג. לבטוח במטפל ובניסיון שלו – צריך להבין, אם כבר מגיעים למטפל על מנת שהוא יעזור לך, אז צריך לבטוח בו שהוא מנוסה ויוכל להדריך אותך. לא סתם נאמר “אין חכם כבעל ניסיון”.

ד. לדעת להציע אלטרנטיבות תוך כדי תהליך – ישנם מקרים, שהמטופל נקלע למצבים שבהם הוא לא יכול לעשות את המשימות. כגון: נמצא בחופשה, בצבא או בכל מקום אחר. מטפל טוב, ידע להציע חלופות תוך כדי תהליך בשביל שיוכל למצוא את הפתרון הטוב ביותר באותן סיטואציות על סמך ניסיון רב שצבר.

ה. עיבוד רגשות – לתת למטופל לעבד רגשות כמו בושה, חרדה, כעס, עצב ותסכול ואז לטפל בכל אחד מהם בנפרד. יש אנשים שגם שעברה תקופה זמן ארוכה מאוד מהיותם ילדים, עדיין זוכרים את העבר והוא לא מרפה מהם. הדבר הזה מאוד מקשה עליהם מבחינה רגשית ולכן צריך לדעת איך לטפל במצבים כאלו.

ו. חיזוק ביטחון עצמי – על המטפל לעבוד עם המטופל על קבלה עצמית, הערכה עצמית והאמונה שאפשר להשתפר למרות הכל. 

טיפול בגמגום אצל מבוגרים דורש סבלנות רבה הן מהמטפל והן מהמטופל, אך המאמץ משתלם. עם גישה נכונה ותמיכה, אפשר לראות שיפור ניכר ביכולת הדיבור

עם יישום נכון של הטיפול ושיתוף פעולה של המטופל, ניתן לראות שיפור ניכר בכל הגישה והתפיסה של המטופל ובביטחון העצמי ואז יהיה ניתן לראות שיפור ניכר בכל נושא שקשור ל טיפול בגמגום אצל מבוגרים.

טיפול בגמגום אצל מבוגרים זהה לטיפול אצל אנשים צעירים יותר. יצחק בן 63 הגיע לתהליך “מדברים אחרת”  שמתמקד בטיפול שורשי, בגורמים רגשיים ולא רק בטכניקות דיבור. יצחק חווה שיפור בביטחון וביכולת הדיבור ועוד.
תיכנסו לשמוע מה הוא אומר.

טיפול בגמגום אצל מבוגרים והמלצה של לקוחה
גמגום אצל מבוגרים הוא ממש זהה לגמגום אצל נוער ובוגרים יותר. תקראו את המלצה של הלקוחה להבין מה היא עברה ואיפה היא היום

גמגום פתאומי אצל מבוגרים - מה עומד מאחוריו וכיצד מטפלים?

גמגום פתאומי אצל מבוגרים יכול להופיע ללא אזהרה מוקדמת ולעורר תחושות של חרדה, בלבול וייאוש. חשוב לדעת שברוב המקרים, ניתן לטפל בבעיה זו בהצלחה ולשפר משמעותית את המצב.

יש מספר גורמים אפשריים להופעת גמגום פתאומי אצל מבוגרים:
א. לחץ נפשי או טראומה – אירוע משברי בחיים יכול לערער את ביטחון הדיבור.
ב. בעיות בריאותיות – שבץ, פרקינסון, גידולים מוחיים ועוד.
ג. תופעות לוואי של תרופות.
ד. הזדקנות וירידה קוגניטיבית.
ה. שינויים הורמונליים.

ראומה ומשברים גורמים ל גמגום פתאומי אצל מבוגרים
טראומה ומשברים גורמים ל גמגום פתאומי אצל מבוגרים

א. לחץ נפשי או טראומה
אירועים משבריים טראומטיים בחיי המבוגר כמו מוות של בן משפחה קרוב, גירושין, פיטורין מעבודה או מחלה קשה יכולים להוביל להופעת גמגום פתאומי. אירועים אלו גורמים לערעור בביטחון העצמי ולחרדה ומתח נפשי רב. כתוצאה מכך, האדם מאבד את הביטחון ביכולת הדיבור החופשי שלו ומתחיל לגמגם, זה תמיד קורה במקביל, כלומר שהאדם חווה כלפי הדיבור שלו מחשבות שליליות.

במקרים כאלו חשוב לטפל תחילה בגורם הנפשי על ידי חיזוק הביטחון העצמי והדימוי העצמי ולעבוד על המחשבות השליליות.

זו בדיוק הגישה שבה מטפלים בשיטה “מדברים אחרת”, עבודה על ההיבטים הרגשיים היא חשובה מאוד בכדי לטפל ב גמגום פתאומי אצל מבוגרים

ב. בעיות בריאותיות
בעיות רפואיות שונות יכולות לגרום לגמגום פתאומי במבוגרים. לדוגמה, שבץ מוחי יכול לפגוע באזורי המוח האחראים על הדיבור והשפה. מחלת פרקינסון פוגעת ביכולת שליטה על שרירי הדיבור. גידולים מוחיים באזורים מסוימים יכולים להשפיע על תפקודי השפה.

לכן, חשוב מאוד שהמבוגר ייבדק על ידי רופא ויעבור בדיקות רפואיות מקיפות כדי לשלול גורמים אורגניים לגמגום. רק לאחר שנשללו בעיות בריאותיות, אפשר להתחיל בטיפול בגמגום.

מחלות כמו שבץ, פרקינסון או גידולים במוח יכולים לגרום ל גמגום פתאומי אצל מבוגרים, לכן חשוב לעבור בדיקות רפואיות כדי לשלול גורמים אורגניים.
בדיקות רפואיות לאיתור גורמים לגמגום פתאומי אצל מבוגרים

ג. תופעות לוואי של תרופות
ישנן תרופות שונות שידועות כגורמות תופעות לוואי הפוגעות בדיבור. למשל, תרופות לטיפול במחלות שונות, תרופות לדיכאון וחרדה. שינוי התרופה או מינונה יכול לסייע בהפחתה במקרים מסוימים. כמובן, שכל שינוי כזה צריך לבוא לאחר חוות דעת רופא מומחה שעבר על החומר בצורה יסודית ומקיפה.

חשוב לבדוק עם רופא את הטיפול התרופתי ולראות האם נטילת תרופה מסוימת היא זאת שגרמה להתחלת או החמרת הגמגום.

ירידה ביכולות קוגניטיביות בגיל הזהב? כיצד גמגום פתאומי אצל מבוגרים יכול להגביר את המודעות לגמגום ואיך להתמודד עמו
ההתמודדות עם גמגום פתאומי אצל מבוגרים היא לא פשוטה, אך בעזרת הגישה הנכונה והכלים המתאימים, ניתן לשפר את התפקוד הקוגניטיבי והשפתי

ד. הזדקנות וירידה קוגניטיבית
ככל שהמוח מזדקן, חלה ירידה הדרגתית בתפקודים קוגניטיביים כמו זיכרון, קשב, מהירות עיבוד מידע וכד’. ירידה זו משפיעה גם על יכולת הדיבור ועלולה לגרום להופעת גמגום.

בנוסף, מחלות ניווניות מוחיות כמו אלצהיימר גורמות נזק נרחב לתפקודי המוח ופוגעות קשות ביכולת השפה והדיבור. ככל שהמחלה מתקדמת, גם ייתכן שהגמגום יחמיר.

במקרים אלה צריך לאמן את המוח על ידי הדמיון או ע”י תוכנות ייעודיות לכך. 

ניתן לנסות טיפול קוגניטיבי ואימון שפה ודיבור שיכול להאט את התדרדרות המצב.

במקרים רבים בשביל לשפר תפקידים קוגנטיביים במוח, ניתן לתרגל מדיטציות שונות וכן שיטות שונות של מיינדפולנס – כאשר בהן מתמקדים ברגע ההווה בזמן הדיבור.

זה אתגר שניתן להתמודד איתו בהצלחה באמצעות הגישה הנכונה. בשיטת “מדברים אחרת” אנו מתמקדים בזיהוי הגורם לגמגום ומציעים טיפול הוליסטי המשלב עבודה על ההיבט הרגשי והקוגניטיבי.

אחרי הבדיקות הרפואיות הרגילות ושלילת נזק מוחי, השיטה “מדברים אחרת” עוזרת למטופל לחזק את ביטחונו העצמי, לשנות מחשבות שליליות ולאמץ הרגלי דיבור בריאים. התהליך כולל אימון אישי, תרגול מעשי ושימוש בכלים טיפוליים ייחודיים לשינוי התפיסה העצמית, וגם חיזוק הדמיון ושיפור המוח ועוזרת ב גמגום פתאומי אצל מבוגרים.

גמגום אצל מבוגרים - שיטות טיפול מומלצות לשיפור הדיבור

התמודדות עם גמגום אצל מבוגרים דורשת טיפול הוליסטי וייחודי המתייחס לכל ההיבטים של האדם. השיטה “מדברים אחרת” שפיתחתי לאורך למעלה מעשור לא מתמקדת בשיפור טכניקות הדיבור אלא בשינוי התפיסה והגישה של האדם שמגמגם כלפי הגמגום עצמו, בחיזוק תחושת הערך העצמי והמסוגלות של המטופל.

הגישה כוללת:|
טיפול בתת-מודע שמאפשר שינוי אמיתי של התפיסה והגישה כלפי הגמגום, ושימוש בכלים טיפוליים מגוונים לשינוי המצב הרגשי.

  • מתן דגש על חיזוק הביטחון העצמי והדימוי העצמי של המטופל.
  • עבודה מעמיקה על קבלה עצמית והיכולת לאהוב את עצמנו כמו שאנחנו.
  • ליווי אישי ותמיכה בין הפגישות לניטור התקדמות ועידוד.
  • תוכנית דיגיטלית עם הרצאות ומשימות לחיזוק.
  • שימוש בתרגילים מיוחדים לשימוש לכניסה לתת המודע ושינוי פנימי עמוק.

התוצאה היא טיפול יעיל ומהיר יחסית של כ-3 חודשים, עם כלים מעשיים שהמטופל יכול להמשיך ולהשתמש בהם באופן עצמאי גם אחרי סיום התהליך לאירועים שונים בחייו ללא קשר לגמגום.

מעל 150 מטופלים כבר זכו לשיפור משמעותי בדיבור ובאיכות החיים שלהם באמצעות השיטה.

גמגום אינו צריך להגביל אותנו לנצח. כל אדם מסוגל לחולל שינוי אמיתי בחייו עם הגישה הנכונה.

הגישה לתת-המודע בטיפול היא המפתח לשיפור הגמגום אצל מבוגרים. לא רק טכניקות חיצוניות - אלא שינוי מושרש.
גמגום אצל מבוגרים אינו פתרון רק באמצעות כלים חיצוניים. הגישה לתת-המודע מביאה לשינוי אמיתי וממשי

איך זה עובד?

טיפול בתת-מודע:
הטיפול בתת-מודע הוא הליבה של השיטה “מדברים אחרת”. בניגוד לטיפולים אחרים, אני לא מתמקד ברמה המודעת של אימון הדיבור, אלא עוזר למטופל לשנות את התפיסה והגישה שלו כלפי הגמגום בתת-מודע. זו הדרך ליצור שינוי אמיתי וממשי שלא תלוי רק בטכניקות חיצוניות או שימוש בכלי דיבור שונים.

השיטה משתמשת בכלים טיפוליים שונים כדי לאפשר גישה לתת-מודע ושינוי ההרגלים המושרשים שם וזה עוזר מאוד לגמגום אצל מבוגרים.

שימוש בכלים טיפוליים מגוונים: הכלים הטיפוליים שאני משלב בטיפול כוללים טיפול ריגשי, טכניקות דמיון מודרך, תרגילי נשימה ועוד. המגוון והשילוב של הכלים מאפשר לשיטה “מדברים אחרת” לתת מענה כולל, רחב וייחודי לכל מטופל.

בתהליך מדברים אחרת, בוחרים את הכלים המתאימים עבור כל מטופל בהתאם לצרכיו ולאתגרים שלו. הנסיון והידע לאורך השנים שצברתי בטיפולים מאפשרים לי לסייע למטופל באתגרים שונים שמלווים אותו.

התמודדות מוצלחת עם גמגום אצל מבוגרים דרך חיזוק הביטחון העצמי
התמודדות עם גמגום אצל מבוגרים איננה פשוטה, אך בעזרת כלים נכונים וחיזוק הביטחון העצמי - ההתקדמות והשיפור הם בהישג יד.

חיזוק הביטחון העצמי:
בשיטה, נותנים דגש מיוחד בטיפול על חיזוק הביטחון העצמי והדימוי העצמי של המטופל. זוהי נקודה קריטית, מכיוון שגמגום פוגע פעמים רבות בתחומים אלו. אני מלווה את המטופל בתהליך ממוקד לאיתור החוזקות והכישורים שלו, אימון מחשבות חיוביות ומעצימות, ובניית הערכה עצמית בריאה. התוצאה היא אדם בעל ביטחון עצמי גבוה יותר המאמין ביכולתו להצליח.

עבודה על קבלה עצמית:

חלק חשוב בתהליך הוא לאפשר למטופל להגיע למקום של קבלה עצמית ואהבה לעצמו כמות שהוא. זו נקודה מפתח להשלמת התהליך וליצירת שינוי פנימי אמיתי. אני מלווה את המטופל בתרגילים וכלים שונים לפיתוח קבלה עצמית, הפחתת ביקורת עצמית ואימוץ גישה אוהבת ותומכת כלפי עצמו.

ליווי אישי ותמיכה:
בנוסף לפגישות, אני מלווה את המטופל גם בין המפגשים באמצעות התכתבות בוואטסאפ. אני זמין עבור שאלות, תמיכה באתגרים, ומעקב אחר התקדמות בביצוע המשימות. הליווי האישי והצמוד לכל שאלה מהווה גורם מפתח בהצלחת הטיפול ושמירת המוטיבציה.

תוכנית דיגיטלית לחיזוק עצמי:
פיתחתי תוכנית דיגיטלית ייחודית הכוללת הרצאות ומטלות שמטרתן לחזק את המטופל בתחומים כמו ערך עצמי, אהבה עצמית, ביטחון עצמי, חרדות, מתחים, פחדים, מחשבות שליליות ועוד. זו תוספת חשובה לטיפול שמאפשרת למטופל להתקדם גם באופן עצמאי ולהעמיק את התובנות שוב ושוב בהתאם להשקעה שלו בתהליך.

כלים להרגעה ומיקוד:
אני מלמד את המטופלים טכניקות לכניסה לתת המודע, איך להרפות ממצבים שונים, כלים שהם  יכולים להשתמש בהם ברגעי מתח או חרדה הקשורים לגמגום.

כלים אלו עוזרים להרגיע, למקד את המודעות ולאפס את המערכת העצבית.

גמגום אצל מבוגרים הוא אתגר שניתן להתמודד איתו בהצלחה באמצעות שיטות טיפול מגוונות. עם הליווי הנכון, רוב המבוגרים המתמודדים עם גמגום יכולים לראות שיפור משמעותי בתפיסה העצמית ובביטחון מה שיגרום לשיפור הדיבור.

כל מבוגר יכול להשתפר משמעותית עם ליווי נכון. גמגום אינו צריך להוות מכשול לאורך שנים. ניתן לרכוש כלים יעילים לשיפור הדיבור ולחיות חיים מלאים ומשמעותיים.

המפתח להצלחה הוא טיפול מערכתי המשלב בין שינוי התפיסה העצמית, שינוי הגישה ,עבודה רגשית. סבלנות, התמדה ותמיכה.

מנסיוני אלו הדברים שיכולים לעזור בגמגום אצל מבוגרים ובגילאים נוספים.

גמגום אצל ילדים - חשיבות הטיפול המוקדם למניעת בעיות תפיסה עצמית בעתיד

גילוי מוקדם של גמגום אצל ילדים ומתן טיפול מתאים הם קריטיים כדי למנוע בעיות עמוקות יותר בתפיסת העצמי ובביטחון העצמי של הילד בהמשך חייו. ככל שהגמגום מאובחן ומטופל בגיל צעיר יותר, כך גדל הסיכוי שניתן יהיה למנוע בעיות רגשיות וחברתיות אצל הילד בהמשך. טיפול מוקדם מסייע לילד לפתח תקשורת ודיבור תקינים יותר לפני שדפוסי התנהגות בעייתיים מתבססים.

טיפול מוקדם מאפשר לילד לפתח כישורי תקשורת ודיבור תקינים יותר, וחוסך ממנו קשיים רגשיים וחברתיים רבים. ילדים מגמגמים עלולים לסבול מבידוד חברתי, בריונות, ופגיעה בביטחון העצמי. טיפול מוקדם יכול למנוע זאת על ידי שיפור היכולת לתקשר וליצור אינטראקציות חברתיות. כך ניתן לחסוך מהילד סבל רב ולאפשר לו לממש את הפוטנציאל שלו.

טיפול ב-גמגום אצל ילדים חיוני כדי לאפשר להם לפתח כישורי תקשורת ודיבור תקינים. כמי שהתמודד אישית עם גמגום בילדותו, אני יודע שגילוי מוקדם וטיפול מתאים הם מפתח למניעת בעיות עמוקות יותר בעתיד. טיפול בגיל צעיר מקנה לילד את הכלים להתגבר על האתגר בטרם התבססו דפוסי התנהגות בעייתיים.

איך למעשה התחילה התוכנית ליווי להורים?
הורים רבים פנו אליי שאעזור לילדם מגיל 6 עד גיל 12, התוכנית ליווי שלי “מדברים אחרת” לא התאימה כי היא מתאימה לגיל 12 ומעלה מהסיבה שהילד נהיה אחראי יותר ובוגר בגיל הזה מנסיוני.

כשהילד עדיין לא אחראי או לא בשל לעשות משימות לבד, צריך שההורים יהיו שם בשבילו ויעזרו לו בהן.

לכן, חשבתי רבות איך אוכל כן לעזור לילדים בגילאים הללו, והגעתי למסקנה שהדבר היעיל ביותר יהיה דרך ההורה עצמו, ולכן יצרתי תוכנית דיגיטלית להורים לילדים שמגמגמים שבה אני ממש מדריך את ההורים מה לעשות ומה לא לעשות בקשר לגמגום ואיך לעזור לילדם לשנות את הגישה והתפיסה כלפי הגמגום.

גיליתי שהורים רבים עושים טעויות קריטיות בקשר לגמגום מה שמשפיע ישירות על הילד ולתפיסה העצמית שלו.

בתוכנית הדיגיטלית אני ממש מדריך את ההורים מה לעשות, ואיך לעשות שלב אחר שלב וזה מלווה בדפי עבודה וחוברת על מנת לתת הסבר מדויק.

המטרה של התוכנית היא לבנות לילד את הביטחון העצמי, הערכה עצמית והבנוסף שהילד ילמד כלים שונים ומגוונים שישמשו אותו בעתיד להתגבר על חוויות שליליות. השינוי בתפיסה חשוב מאוד מכיוון שבסופו של דבר גם יהיה כתוצאה מכך שינוי בדיבור עצמו.

הכלל שמנחה אותי הוא כזה: אף אחד לא יעריך אותנו אם לא נעריך את עצמנו. אם ניקח את הנקודה הזאת מבחינה עמוקה יותר, ניתן לומר שמה שאנו מרגישים כלפי עצמנו משודר מתת המודע שלנו כלפי הסובבים אותנו ונקלט אצלהם בתת המודע שלהם ומוחזר לנו בצורת התנהגות כזאת או אחרת וזה נכון לכל גיל (גם אם הילד לא מבין את המושג הערכה עצמית בפועל, זאת הרגשה פנימית שמרגישים).

ככל שהילד יבנה לעצמו ביטחון עצמי אמיתי ויעריך את עצמו מבפנים,  כשיגדל הוא יהיה יותר בטוח בעצמו וישדר את זה כלפי חוץ.

זאת הסיבה שהתערבות מוקדמת יכולה לחולל שינוי גדול בתפיסה העצמית של הילד והיא תשפיע על הדיבור של הילד ובהמשך על התנהלותו העתידית בחיים. כל ילד מסוגל להשתפר עם טיפול נכון ותמיכה.

התוכנית הטיפולית שאני מציע להורים לילדים שמגמגמים, נשענת על הניסיון שצברתי בפיתוח שיטת “מדברים אחרת”. בניגוד לגישות מסורתיות, אני מתמקד בשינוי התפיסה העצמית של הילד ולא באימון טכניקות של דיבור מה שלפי נסיוני ולפי נסיון של לקוחות שלי לא הועיל כלל.

התוכנית הדיגיטלית להורים לילדים שמגמגים מגיל 6-12, כוללת כלים טיפוליים לחיזוק הביטחון וההערכה העצמית של הילד המגמגם ,שלל כלים לשיפור הקבלה העצמית, אהבה עצמית ועוד.

כמטפל בעל ניסיון רב בתחום הגמגום וכמי שחווה את הגמגום מילדות לנערות לבגרות ובכל חייו כמעט, אני מאמין שבאמצעות הכוונה נכונה של הורים ניתן לעזור לילדכם לשנות את התפיסה העצמית שלהם את הגישה, לפתח ביטחון עצמי חזק ואמיתי ובכך לשפר את הדיבור.

גישה טיפולית המתמקדת בחיזוק הביטחון העצמי של הילד והסרת תפיסות שגויות לגבי הגמגום יכולה להוביל לשיפור משמעותי בדיבור. אני מאמין שעם תמיכה, סבלנות והבנה, ניתן לשפר מאוד את התפיסה והגישה כלפי הגמגום ובכך לשפר את ה-גמגום אצל ילדים.

גילוי מוקדם של גמגום אצל ילדים ומתן טיפול הולם הם המפתח למניעת בעיות עמוקות יותר בעתיד. טיפול מוקדם מאפשר לילד לפתח כישורי דיבור ותקשורת תקינים.
לרכישת התוכנית הדיגיטלית "90 יום לדבר בחופשיות ובביטחון" להורים לילדים שמגמגמים, ניתן ללחוץ על התמונה
טיפול בגמגום אצל ילדים ונוער ילד בן 12
טיפול בגמגום אצל ילדים ונוער ילד בן 12 שכתב לי המלצה חמה ואיך זה השפיע על החיים שלו

תלחצו על הכפתור לקבל את ההדרכה באופן מיידי וללא עלות "פורצים את מחסום הדיבור ב-90 יום"

ליצירת קשר
אתר קורסים מתקדם מבית
 
סקולילנד

התחברות מהירה
באמצעות לינק חד פעמי

שלחו לי לאימייל

התחברות לאתר