
בשלב השלישי של השיטה אני עוזר לך לבנות לך מחזוריות חדשה וחיובית שעוזרת לך להתגבר על קשיים רבים שמהווים נטל בקרב גמגום מבוגרים
בשביל להבין כיצד להתמודד עם גמגום מבוגרים, צריך להבין את כל השלבים שגורמים לגמגום.
בהמשך המאמר אני אזכיר בקצרה את השלבים שהיו עד כה ואת השלב השלישי החשוב מאוד.
השלב השלישי של טיפול בגמגום למבוגרים בניית לופ חדש וחיובי
טיפול בגמגום למבוגרים עד היום היה בשיטה ישנה ולא מועילה, אתה תבין מדוע בהמשך המאמר.
לפני שנדבר על השלב השלישי, אזכיר לך מה היו בשלבים הקודמים של השיטה
שלב ראשון של השיטה “מדברים אחרת”:
בשלב הראשון של השיטה , דיברתי על כך שאני עוזר לך לזהות את האמונות הספציפיות שחוסמות אותך היום מלדבר בחופשיות ובביטחון ותבין למה מגמגמים במצבים שונים, ניתן לקרוא על השלב הראשון כאן בהרחבה.
שלב שני של השיטה “מדברים אחרת”:
המטרה המרכזית של השלב השני הוא שינוי תפיסתי – את כל האמונות שהאמנת בהם שנים מחליפים באמונות חדשות ומחזקות באמצעות תת המודע. אני מלמד אותך באמצעות שיטה ייחודית שנקראת “מדברים אחרת”.
כיצד ניתן לפתח הערכה עצמית חזקה ואמיתית שתוביל להוביל אותך לביטחון עצמי חזק ואמיתי.
אני מלמד אותך מה זה דימוי עצמי ואיך ניתן לפתח אותו, כל האלמנטים הללו למעשה גורמים לשינוי תפיסתי חזק ועמוק כשמדובר על גמגום מבוגרים.
לפני שאדבר על השלב השלישי של השיטה “מדברים אחרת” צריך להבין איך כל זה קשור לכך כשמדובר בטיפול בגמגום למבוגרים. בהתחלה אתן לך תזכורת קצרה. ישנם למעשה 12 שלבים שיוצרים תקיעויות בדיבור, גמגום או פחדים לדבר עד רמה של שתיקה מוחלטת מול אנשים.
השלבים הם:
חוויות זיכרון עבר, מחשבות שליליות, פחד מהפחד לדבר, מחשבה “מה הוא חושב עליי”, לשים לב לדיבור שלי, תכנון המילים בראש, חוסר ביטחון בעצמי והימנעויות, לחץ או דאגה, תקיעה וחסימה, תחושות בגוף, רגשות נלווים, זיכרון שלילי נוסף, הרגל שלילי. בשביל להבין יותר לעומק איך כל מרכיב עובד ואת הייחוד שלו, אני מזמין אותך לראות את ההדרכה
המטרה שלנו בתהליך “מדברים אחרת” לבנות לופ חדש וחיובי שמאפשר להתנהל בחופשיות וביטחון בכל סיטואציה.
בשביל לבנות לופ חדש וחיובי, צריך להשתמש כשמדובר על טיפול בגמגום למבוגרים בטכניקות שונות ומגוונות.
בשביל לטפל בכל אחד מהגורמים שיצרו את לופ מנגנון השתיקה, צריך להתחיל מהשורש ואז לעבור שלב שלב במעלה הסולם, עד שלמעשה משנים את כל הגישה והתפיסה כלפי הדיבור.
שינוי כזה כשמדובר על גמגום מבוגרים הוא חשוב מאוד כי הוא לוקח בחשבון גורמים שונים ומגוונים שלא חושבים עליהם מלכתחילה. עכשיו זה ברור מדוע כל כך חשוב להתגבר על הלופ השלילי כשמדובר על טיפול בגמגום למבוגרים.
החלום שכל מי שמגמגם הרבה שנים סוחב איתו זה לדבר בחופשיות ובביטחון, יש המון אתגרים עם גמגום בגיל מאוחר ובניית הלופ עוזרת לחיות עם זה בצורה מוצלחת
כגמגום בגיל מאוחר מהווה קושי אצל האדם שמגמגם מדוע?
הסיבה לכך, כשהאדם מתחיל למגמגם בגיל מאוחר, כל החיים דיבר כמו שצריך ו”פתאום” נכפה עליו גמגום, הוא מתחיל להימנע ממצבי דיבור שונים, להתבייש, לפחד מלדבר, דבר שלא היה מוכר לו עד כה. קבלה עצמית ואהבה עצמית אמיתית זה חלק חשוב ביכולת שלך, לא להימנע ממצבים שונים.
כל עוד כשאתה מגמגם וחושב מחשבות שונות כגון: “עד כמה מר גורלי”,”עד כמה הוא נדפקתי בחיים”, “לעולם זה לא יעבור לי”, “מי תרצה אותי, אין לי שום תקנה בעולם” וכדומה הגמגום תמיד ימנע ממך לדבר במצבים שונים.
אתה בטח יודע, שרק במצבים כאלו שידחקו אותך לפינה, בלית ברירה תבצע משימות כאלו שקשורות לדיבור, אבל זה יצריך ממך הרבה מאמץ, ולחץ לפני, וגם כנראה יהיו לך הרבה מחשבות שליליות לפני הפעולה עצמה או חוסר חשק, אתה יודע הרי שאם תוכל בסופו של דבר להתחמק אתה תתחמק.
לכל אחד שסובל מגמגום שהתחיל אצלו גמגום בגיל מאוחר יותר, יש חלום והוא לדבר בחופשיות ובביטחון כפי שדיבר בעבר. זה אומר בפשטות לדבר בסיטואציות שונות כמו אדם חופשי שלא צריך לחשוב מחשבות שליליות לפני הדיבור.
מה יקרה כשלא תצטרך “לטחון” את המוח שלך במחשבות שליליות ולחשוב בכל פעם מה יקרה אם אני אתקע שאדבר או כל מחשבה שלילית אחרת, לאורך זמן המחשבות האלו יכולות לעייף את הנפש מאוד ושזה כבר לא אותך אתה תרגיש חופשי.
בנוסף לזה, כשתרגיש חופשי במצבי דיבור שונים, להכיר אנשים חדשים, ליצור קשר עם המין השני, יכולת להביע את עצמך בחופשיות וביטחון ללא מגבלות, להאריך בשיחה ולא לקצר אם תרצה, לדבר מה שאתה תרצה ועם מי שאתה תרצה, כולל אנשים שנתפסים אצלך כדמויות סמכותיות ואולי מלחיצים אותך יותר.
כשמדובר על גמגום מבוגרים יש קשיים מסוימים, ככל שהגיל עולה אז מתמודדים עם קשיים נוספים.
א. ישנם קשיים רבים שזה כשמדובר על גמגום בגיל מאוחר:אתגר של זוגיות: לאדם שמגמגם קשה ליצור קשר עם המין השני מסיבות שונות ולכן רבים נוהגים לדחות כמה שיותר את הדיבור בטלפון, אז מה הם עושים? שולחים הודעות בווצאפ, מתכתבים במייל או עושים שיחה ממש קצרה בטלפון על מנת לא לקבל דחייה מהצד השני על רקע הדיבור.
לאחר שיש כימיה בשיחות ווצאפ אוזרים אומץ ואז נפגשים ולעיתים הצד השני שלא היה מודע לכך שהאדם מגמגם, מרגיש לא נעים. המלצה שלי תמיד להיות כנים כבר מההתחלה, כך אני הייתי, לא הסתרתי דבר מאישתי. כבר בשיחה הראשונה וההתכתבות עם הבחורה שדיברתי איתה, שהיא אישתי כבר 17 שנים, לא הסתרתי את היותי מגמגם ולא ניסיתי לקצר את השיחה. צריך להבין, מי שלא מקבלת אותך בגלל הגמגום היא מפסידה אותך ולא ההיפך מכיוון שאני יודע שיש לך תכונות טובות יותר מאשר לחלק גדול מהאנשים שאתה מכיר וגם אתה יודע את זה!
ב. קשיים של דיבור בקבוצה או סיטואציות שונות שמצריכים דיבור הצגה עצמית, לשאול שאלות או לענות תשובות ליד אחרים: כשיש סיטואציות שונות שצריך לדבר בהן, אתה מרגיש כאלו כל העולם מסתכל עליך ובוחנים בכל רגע ורגע את הדיבור שלך נכון? ברגע שכל תשומת הלב אליך, זה גורם לך להילחץ עוד יותר.
אני זוכר מקרה מאוד מצער שהיה לי, הייתי במרפאה והיו אנשים לידי והאחות שאלה את השמות של האנשים לקראת כניסה לאחות הראשית. אני כל כך נלחצתי עד שלא הצלחתי אפילו לומר את השם שלי. ואז מה עבר לי בראש? שכולם מתבוננים עליי ואומרים אפילו את השם שלו הוא לא יודע מה לא בסדר איתו והיית ממש מתוסכל ונבוך.
ג. קשיים של עלבונות של אחרים: כשאתה מגמגם אתה מתמודד עם עלבונות, עם צחוק של ילדים אחרים, גם כשמדובר על גמגום בגיל מאוחר יותר, השונה הוא שאם פיתחת ביטחון עצמי ואתה יודע מה אתה שווה מבפנים זה לא יטריד אותך כמו שהעליבו אותך בהיותך צעיר יותר או שזה כן יטריד אותך אבל לאורך זמן קצר יותר. אם כשהיית צעיר היית מרגיש אפילו מספר ימים מתוסכל בגלל האירוע, זה ישתנה ליום אחד או למספר שעות בודדות. השאלה כמה השקעת בטיפול אמיתי בעצמך?
גמגום מבוגרים גם בא לידי ביטוי בדברים הבאים, קשיים של להכיר אנשים חדשים, קשיים של דוגמא אישית לילדים – אתה מתחיל להתמודד עם שאלות מה יקרה אם אצטרך לדבר עם הילדים שלי ואתקע או אגמגם, או גרוע מזה אם הם יצחקו עליי או יחקו אותי, או בכלל אם הם יתחילו לגמגם בעצמם. למעשה, אין לך את הכלים המתאימים להתמודד עם המצבים האלו, לי לא היו כלים בכל חיי כמעט מגיל 2.7 עד גיל 36.5.
ד. קשיים של מציאת עבודה ופרנסה: גם כאן יש מקרים מסוימים שנובעים מפחד תמידי מהגמגום. יש הרבה שמרגישים שיש להם יכולות תקשורות גבוהות עם אנשים אבל מפחד לגמגם מולם הם מתפשרים על עבודה אחרת, בדרך כלל שהם לא סובלים ולא היו עובדים בה יום אחד אם זה היה אפשרי מבחינתם. יש כאלו שבוחרים בתחומים שלא קשורים לדיבור כמו מחשבים, אלקטרוניקה שמידת החשיפה לדיבור היא פחותה ויש כאלו שבכלל לא מעריכים את עצמם ומאשימים את הגמגום בכך שהם לא עובדים בכלל או עובדים בעבודה שהם לא אוהבים והסוד הוא פה לקחת אחריות על עצמך, אם זה על ידי טיפול מתאים, אם זה על ידי שינוי תפיסה גישה ומחשבה.
ה. קשיים שנובעים בתוך העבודה עצמה:
בתור מהנדס תוכנה שעבד בחברות הייטק, אני נתקלתי בקשיים רבים. הייתי צריך לפעמים לדבר עם לקוחות בטלפון, להציג מצגות בפני שאר החברים, להתקדם בקריירה, לבקש העלאה מהמנהל ועוד. זה הצריך ממני הימנעויות, פחדים גדולים שלפעמים לפני מצגת לא ישנתי שבוע ועוד קשיים ופחדים רבים מאוד.
כפי שכתבתי בתחילת המאמר, עשיתי את זה בלית ברירה, אבל זה הצריך ממני מאבקים מאוד גדולים עם לחצים, מחשבות שליליות לפני אותם דברים וזה היה בלתי פוסק, אנרגיות שליליות ופחד עצום שהתגבר מיום ליום לפני אותה פעולה שעשיתי. באיזהו שלב נשברים כבר מכל הלחצים האלו אלא אם כן יודעים מה עושים.
סבלתי מתחושות שבטח מוכרות לך בשלב כזה או אחר מהחיים את כל קשת התחושות האלו, אכזבה, כעס, עצב, חוסר אונים, תסכול, האשמה עצמית, ומחשבות שליליות בלתי פוסקות.
עכשיו אני מניח שאתה מבין בדיוק את הבעיות והקשיים כשמדובר על גמגום בגיל מאוחר.
טיפול בגמגום מבוגרים עם גישות מתקדמות ויעילות: לדבר מתת המודע, להתגבר על החלפת מילים, לחצים, פחדים ומחשבות שליליות אוטומטיות, לסמוך על עצמנו
טיפול בגמגום מבוגרים עם גישות מתקדמות ויעילות יכול ממש לשנות את התפיסה והגישה כלפיו.
איך משנים את הגישה והתפיסה?
בהתחלה צריך להבין בהתחלה מה ההבדל בין דיבור מהמודע ותת המודע.
כשאתה מגמגם למעשה אתה מדבר מהמודע ומפעיל מנגנונים אחרים במוח.
ברגע שהמודע מתחיל לעצור אותך ואתה נמנע ממצבים שונים, מתחילה כאן להיווצר בעיה גדולה מאוד כי זה מתחיל לפתח אצלך דפוס עתידי של הימנעות ולכן כשאתה מאפשר לעצמך לדבר מתת המודע, תוכל להרגיש חופשיות בדיבור וביטחון, כי אתה לא תצטרך להחליף מילים. תוכל לומר מה שהתכוונת מלכתחילה וכמובן זה יגרום לך לא להימנע מסיטואציות שונות.
מה הסיבה שאתה נמנע ומדבר מהמודע?
הסיבה העיקרית שאתה נמנע כיום ומדבר מהמודע, כי אתה לא סומך על הדיבור שלך, אתה לא סומך על עצמך עד הסוף, וזה בגלל שהערכה העצמית שלך שהיא הגורם העיקרי, נמוכה אצלך יותר מכפי שהיא צריכה להיות בפועל.
כשאני מדבר על טיפול בגמגום מבוגרים זה גורם לי לחשוב על אותם האנשים שמסתירים את הגמגום, מחליפים מילים, לא סומכים על עצמם, מקצרים במשפטים ללא רצונם וכדומה.
כשאני מתכוון להחלפת מילים, למה אני מתכוון בדיוק?
מה היא החלפת מילים?
כשאתה לא מבטא את עצמך כפי שבאמת אתה רוצה ומביע כל מילה או משפט באופן אחר.
לדוגמא: מדלג על אותיות, לא אומר את כל המילים שהתכוונת, מחליף רעיון או נושא או כל דבר אחר שהוא לא הדבר המקורי שרצית לומר במילה דומה או במשמעות דומה, הדבר המשותף הוא שבפועל אתה לא אומר את מה שבאמת התכוונת לומר.
מתי אתה מחליף בדרך כלל?
אתה מחליף מילים כשאתה רוצה להסתיר את היותך מגמגם ואז היכן הבעיה פה? הבעיה היא שאולי הצלחת להסתיר מאחרים את הבעיה, אבל כל עוד אתה יודע, זה מספיק כי מעצמך אתה לא יכול להסתיר. רק המחשבה הזאת גורמת לך לאי נוחות גדולה. רבים מכאלו שעברו שיחת אבחון אצלנו הסכימו שזה בדיוק מה שהם חושבים מבפנים, כאלו הצלחנו לחדור למוח שלהם.
החלפה למעשה זה חוסר ביטוי עצמי והימנעות מדיבור למרות שאנחנו מדברים בפועל, שאתה לא אומר את מה שאתה רוצה וזה גורם לתת המודע שלך להבין שיש כאן בעיה עמוקה.
מה זה אומר לסמוך על עצמנו?
כשאנחנו סומכים על עצמנו, זה גורם לנו לקחת משימות על עצמנו ללא מחשבה של הימנעות, דבר זה גורם לנו לצבור ביטחון וזה יגרום לנו לקחת עוד משימות, זה כמו שריר שניתן להתאמן עליו.
גמגום מבוגרים יכול לבוא לידי ביטוי גם על ידי מחשבות שליליות בעיקר מחשבות שליליות אוטומטיות.
מחשבות שליליות מקצרות לנו את החיים וגם משפיעות מאוד במתן טיפול בגמגום מבוגרים.
מחברות הספר, פרופ’ אליזבת בלקבורן, ביולוגית, ופרופ’ אליסה אפל, פסיכולוגית העומדת בראש המעבדה להזדקנות, מטבוליזם ורגשות באוניברסיטת קליפורניה, הקדישו את רוב שנות הקריירה לחקור את המחשבות השליליות, הכתבה מדברת על כיצד מחשבות רעות כמו כעס או דאגה יכולות לגרום לנו להיות חולים יותר ולחיות פחות זמן. כשאתה מרגיש עצוב, זה גורם לגוף שלך להרגיש לא טוב.
מה הכוונה? המדענים מצאו שחשיבה חיובית ושמחה עוזרת לגוף להיות בריא יותר ולחיות יותר זמן ולכן כדאי לנו לחשוב מחשבות טובות כדי להיות בריאים ולחיות זמן רב יותר ניתן לקרוא את הכתבה המלאה כאן
עכשיו אני בטוח שאתה מבין את ההיבטים השונים כשמדובר על טיפול בגמגום מבוגרים.
גמגום מבוגרים: סיפור מקרה של דניאלה (שם בדוי) בת 49+, שפחדה לדבר בתור סייעת בכיתה בגן מול ההורים אפילו ובעקבות התהליך הגשימה חלום לשיר והתקבלה ללהקה
גמגום מבוגרים יכול להוות לפעמים נטל, מה הסיבה לכך?
כי האדם עבר חוויות לא נעימות שוב ושוב בעברו ולכן לפעמים הוא לא יכול לשים לב לשינויים החדשים בעצמו.
לקוחה יקרה שעברה את התהליך קרה אצלה תהליך מעניין. הדבר המעניין הוא שלפעמים קורה שמי שעובר את התהליך מסרב לראות שינויים בעצמו אפילו שהוא יודע שהוא עבר שינויים והסביבה מפרגנת לו, ולוקח לו יותר זמן לעבד את השינויים, זה לא אומר שהם לא קרו זה אומר שהאדם כל כך שקע בדרך הישנה שהוא לא שם לב אליהם.
זה בא לידי ביטוי כשמדובר על גמגום מבוגרים אבל לא רק זה יכול לבוא בגיל צעיר יותר.
הלקוחה אמרה לי עדי כשאני ארגיש בשינויים אני אכתוב לך מכתב המלצה, וכך קרה. לאחר שנה שכבר סיימנו את התהליך, היא כתבה לי את המכתב הבא ותוכל להבין איזה עומק של שינוי נעשה פה רק לפי מה שתקרא. כעת תבין אין ניתן להסתכל בעיניים אחרות על גמגום מבוגרים.
עדי היקר
עברה שנה מאז שסיימנו את תהליך עבודה על תת מודע רוצה לשתף אותך בשינוי שאני רואה אצלי מאז.
אני עובדת עם תלמידים בחינוך המיוחד זה דורש קריאת טקסטים תיווך והסבר בכל פעם שהייתי צריכה להקריא טקסט ניכנסתי לחרדות ולתחושה שאני לא מספיק טובה ולא מצליחה להעביר את המסר כמו שצריך.
מאז התהליך תחושת הלחץ והחרדה כמעט ונעלמו ואני מרגישה משוחררת ויותר ובטוחה בעצמי.
אני אוהבת לשיר, לפני שנתיים רציתי להצטרף ללהקה קבעתי אודישן וברגע האחרון ביטלתי והרגשתי ממש רע כי זה משהו שאני מאוד רוצה אבל הפחד קהל שיתק אותי אחרי התהליך שעברתי אצלך אזרתי אומץ ועשיתי את זה שבוע הבא יש לי הופעה ראשונה מול קהל אני החרדתית חסרת הביטחון אופיע מול קהל… מופתעת מעצמי.
אני שומעת מהרבה אנשים שלא ראו הרבה זמן וגם מאנשים שרואים אותי יום יום שאני
כמעט ולא מגמגמת וגם אם כן זה לא ממש מפריע לי למדתי לקבל את עצמי כמו שאני הגמגום פחת התרגילים שנתת לי על עבודה בתת מודע על מי שאני וכמה דברים טובים יש בי עשו את העבודה היום דיברנו אחרי חצי שנה שלא דיברנו ועדיין הגבת והקשבת לי והיית כאן בשבילי זה ממש לא מובן מאליו…
תודה לך עדי ותודה על כל התהליך הזה ממליצה בחום
בוא נבין משהו, האישה הזאת כל חייה סבלה מגמגום והדימוי בעיני עצמה היה מאוד מאוד שלילי. עד כדי כך, שהיא השתפרה בדיבור ובתפיסה והיא לא שמה לב.
זה קורה לפעמים, כשהאדם כל הזמן מתמקד בשליליות ולכן למוח לוקח זמן להתחיל להתמקד בדברים חיוביים. זה לא קורה בפעם אחת ולכן זה תהליך שעוזר כשמדובר על גמגום מבוגרים.
ולכן כל פעם כשאומרים לך שיוכלו לטפל בך בפגישה אחת, תידע לך שזה לא אפשרי אלא אם כן,אתה סוגסטבילי מאוד כלומר, שהסוגסטיות משפיעות אליך מהר, במאמר למה מגמגמים במצבים ריגשיים מסויימים ובאחרים לא הסברתי בדיוק מה זאת סוגסטיות ובמה הן משפיעות.
עכשיו אתה מבין מה הסיבה שזה יחשב כנטל שמדובר על גמגום מבוגרים.
התמודדות עם הופעת גמגום בגיל מבוגר בעזרת טיפים וכלים שאנחנו מתאימים לך יחד באופן אישי
הופעת גמגום בגיל מבוגר מפתיעה רבים. בניגוד לדעה הרווחת, גמגום אינו מוגבל רק לילדות ויכול להתפתח או להחמיר גם בשלבים מאוחרים יותר בחיים. גמגום מבוגרים מציב אתגרים ייחודיים, אך עם הגישה הנכונה, ניתן להתמודד איתו בהצלחה.
אחד הקשיים המרכזיים כשמדובר על גמגום מבוגרים הוא ההשפעה על הביטחון העצמי והדימוי העצמי. רבים חשים מבוכה או תסכול, במיוחד במצבים חברתיים או מקצועיים. זה יכול להוביל להימנעות ממצבי תקשורת, מה שרק מחמיר עוד יותר את הבעיה.
גמגום מבוגרים דורש גישה הוליסטית. לא מספיק להתמקד רק בטכניקות דיבור – חשוב לעבוד גם על הפן הרגשי והמחשבתי. זו בדיוק הגישה שאני מציע בשיטת “מדברים אחרת”.
הופעת הגמגום בגיל מבוגר מצריך מהאדם שמגמגם להתמודד עם קשיים רגשיים שהוא לא התמודד איתם, כי הוא התרגל שעד כה, הוא מדבר מצוין ופתאום הוא מתחיל להתקע, להתבייש בדיבור, להימנע, להחליף מילים וכדומה.
זה ממש לא פשוט להתמודד עם כל הדברים האלו, כשהחוויה שלך ברוב החיים היתה שונה לגמרי.אם גם אתה מתמודד עם גמגום מגיל 18 ומעלה, אתה מוזמן ליצור קשר ואעזור לך בשמחה. בכדי שזה יהיה יעיל יותר, תשאיר את הפרטים פה למטה, תצפה בהדרכה, לאחר מכן ותמלא את השאלון במידה ותמצא מתאים לתהליך נחזור אליך לקביעת פגישה.
הופעת גמגום בגיל מבוגר יכולה להיות חוויה מטלטלת. זה יכול לקרות בעקבות אירוע מלחיץ, שינוי משמעותי בחיים, או אפילו ללא סיבה נראית לעין. חשוב להבין שזה לא באשמתך ושיש דרכים אפקטיביות להתמודד.
הופעת גמגום בגיל מבוגר דורשת התייחסות מיידית. ככל שמטפלים בזה מוקדם יותר, כך קל יותר לשנות את הדפוסים. בשיטה “מדברים אחרת” , אנחנו מתחילים בזיהוי הגורמים הספציפיים שגורמים לגמגום שלך ובונים תוכנית אישית שמותאמת בדיוק לצרכים שלך.
אחד הכלים היעילים להתמודדות עם הופעת גמגום בגיל מבוגר הוא שינוי תפיסתי. במקום לראות בגמגום ‘בעיה’, אנחנו לומדים לראות בו אתגר שניתן להתגבר עליו. זה משנה את כל הגישה לדיבור ומפחית חרדה באופן משמעותי.
אם אתה מתמודד עם הופעת גמגום בגיל מבוגר, חשוב שתדע שאתה לא לבד. רבים חוו את זה והצליחו לשנות את הגישה והתפיסה שלהם. אני מזמין אותך לצפות בהדרכה הקצרה שלי, שם תגלה עוד על הגישה הייחודית שלי לטיפול. תוכל ללמוד כיצד אנשים כמוך הצליחו לשנות את חייהם ולדבר בביטחון ובחופשיות.
זכור, הופעת גמגום בגיל מבוגר היא אתגר, אבל בהחלט לא גזירת גורל. עם הכלים והתמיכה הנכונים, תוכל להשיג שיפור משמעותי בחופשיות וביטחון שלך . הצעד הראשון הוא להכיר בכך שאתה מסוגל לשינוי ולקחת אחריות על הדיבור שלך.
עכשיו זה בטח יותר ברור לך הנושא שקשור לעניין של הופעת גמגום בגיל מבוגר.לסיכום, יש חוויות רבות כשאדם חווה כשהוא מגמגם, בניגוד לגמגום אצל נערים, למבוגרים יש התמודדויות שונות. מלבד כל הדברים שנלווים לנערות. מתחילים להתמודד עם דברים שקשורים לפרנסה, זוגיות, קריירה, ילדים וכדומה כל אלו משפיעים כשמדובר על גמגום מבוגרים.